Το ηλιοστάσιο

το Solstice ξεκίνησε τη ζωή πρακτικά μια δεκαετία πίσω ως ένα ατελείωτο miniseries. Τώρα, είναι ένα γραφικό βιβλίο για τις υπερβολές στις οποίες οι άνδρες, φοβούνται τον θάνατο, πηγαίνουν να επιβιώσουν.

Ο Steven T. Seagle συνθέτει καθώς και ο Justin Norman αντλεί την ιστορία του Hugh Waterhouse. Ο μπαμπάς του Hugh είναι εκατομμυριούχος με όγκο στον εγκέφαλο, καθώς και παίρνει το παιδί του σε μια αναζήτηση για τη βρύση της νεολαίας. Τα επιτεύγματά του, τα χρήματά του, η εξουσία του, καθώς και το νοικοκυριό του δεν επαρκούν γι ‘αυτόν. Αντί να θυμόμαστε, επιθυμεί να είναι αθάνατος χωρίς να πεθαίνει.

Ο μπαμπάς είναι ο τύπος της συντριπτικής, εγωιστικής ατμόσφαιρας που θα είχε το hubris να πιστεύει ότι μπορεί να ανακαλύψει μια μέθοδο για να νικήσει το θάνατο όταν κανείς άλλος δεν έχει. Τα χρήματά του ελέγχουν τους άλλους, καθώς και θα θυσιάσει οτιδήποτε για να πάρει αυτό που θέλει. Αυτό περιλαμβάνει τον γιο του, ο οποίος σε ένα σημείο γίνεται ένα αντικείμενο που πρέπει να διαπραγματευτεί σε μια συγκλονιστική συμφωνία που έκανε ο πατέρας του. Δεν είναι κακοποιός, κάνοντας φτωχά πράγματα, ώστε να μπορεί να χαμογελάσει μετά. Πιστεύει ότι αυτό που κάνει είναι το καλύτερο καθώς και ακόμη και αξιοθαύμαστο.

Το Seagle κάνει εύκαμπτες επιλογές σε όλη την έκταση. Το βιβλίο ανοίγει με τον Hugh να προσπαθεί να σώσει τον μπαμπά του από το να πέσει στο θάνατό του πάνω από έναν καταρράκτη. Αποτυγχάνει. Ο τίτλος αναφέρεται στην ημέρα αυτής της δράσης, το θερινό ηλιοστάσιο, τη μεγαλύτερη ημέρα του έτους. Ο Seagle παίζει με αυτό το περιβάλλον σε όλη τη διάρκεια των λεζάντων του βιβλίου, σε αντίθεση με τη συντομότερη μέρα του μπαμπά σε ένα σκοτεινό αστείο για το θάνατο.

Η αφήγηση του Hugh εξηγεί σημαντικά φιλοσοφικά ερωτήματα, ωστόσο είναι επίσης καρυκεύματα για μια ενδιαφέρουσα ιστορία αναζήτησης. Ο εσωτερικός του μονόλογος δείχνει στον επισκέπτη ακριβώς πόσο πολλά ψέματα έπρεπε να πει στον εαυτό του να το κάνει μέσω της θεραπείας του πατέρα του. Πριν από την τελική αποστολή στη Χιλή, ο Hugh καθώς και ο μπαμπάς του διερεύνησε τον Καναδά καθώς και τη Σιβηρία, κάθε φορά που ενεργοποιεί το θάνατο καθώς και ζημιές σε άλλους χωρίς ανησυχία.

Ο Hugh είναι πάντα υποταγμένος στις επιθυμίες του πατέρα του. Είναι ένας βασανισμένος έφηβος χωρίς καμία απαίτηση να μεγαλώσει. Ο πατέρας δηλώνει ότι θέλει έναν άντρα για ένα παιδί ενώ τον υπονομεύει σε κάθε στροφή. Η μόνη έξοδος του Hugh είναι η καταστροφή της δυσαρέσκειας, μια διανοητική αποσύνδεση από την αλήθεια ότι με τη δική του μέθοδο τον καθιστά τον γιο του πατέρα του.

Το έργο του Norman είναι εκπληκτικό, ένας ολοκληρωμένος ρεαλισμός με συναισθηματικές επιπτώσεις. Φαίνεται από τη συνέντευξη ότι καταλήγει στο βιβλίο ότι δεν κάνει τα κόμικς οποιοδήποτε είδος περισσότερο, πράγμα που είναι μια πραγματική απώλεια στο πεδίο. Το ηλιοστάσιο διερευνά το δυναμικό πατέρα/γιου που τροφοδοτεί τόσο πολυάριθμα κόμικς (ειδικά εκείνα στο είδος του υπερήρωα) με εκπληκτικά πρωτότυπο τρόπο.

2016 Ενημέρωση: Ο Norman συνέχισε να κάνει κόμικς, με το όνομα Moritat. Το ηλιοστάσιο κυκλοφορεί εκ νέου από την εικόνα ως hardcover τον Σεπτέμβριο του 2016, στο χρώμα για πρώτη φορά.

Μοιραστείτε αυτό:
Κελάδημα
Facebook
Ουρανός

Σχετικές αναρτήσεις:

Γιατί να αναθεωρήσω το δικό μου κέρατο, ωστόσο αισθάνομαι πολύ καλύτερα (μετά από μια εβδομάδα να έχω μια ψυχρή για δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα μήνα), καθώς και έχω συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται να μοιραστώ . Επιθυμώ πολύ περισσότερο από τις εμπειρίες αξιολόγησης μου μπορεί να πάει όπως έκανε για…

Τα υψηλά εγκλήματα που προσφέρονται και πάλι, ένα ακραίο θρίλερ δεν καταλαβαίνουν τι συνέβη στα κόμικς MonkeyBrain – ο ψηφιακός εκδότης είχε μια σημαντική εισαγωγή το 2012, καθώς και ορισμένους αξιόλογους τίτλους από ευρέως γνωστά ονόματα, ωστόσο, με εξαίρεση μερικά θέματα Bandette , δεν έχει κυκλοφορήσει τίποτα επειδή το 2016 – ωστόσο μια από τις καλύτερες σειρές τους, υψηλά εγκλήματα,…

Ο Master Keaton Volume 11it ήταν λίγο επειδή έχω μιλήσει για τη σειρά Master Keaton – το τελευταίο που κάλυψα ήταν ο τόμος 8 πέρυσι – αφού δεν είναι η κοινή σας σειρά manga. Κάθε τόμος είναι καλύτερος πλησιάζεται ως μια ανθρωπολογία σύντομης ιστορίας, που συγκρατείται από πολλούς (αλλά όχι όλα) των κεφαλαίων …

Leave a Reply

Your email address will not be published.