Beauology 101: Γνωριμία σας

Αυτή η ανάρτηση έχει κατατεθεί κάτω από:

Αρχική σελίδα Σελίδα,
Συνεντεύξεις και στήλες

από τον Beau Smith

Θέλω πραγματικά να γνωρίσω ξανά τους χαρακτήρες Marvel και DC.

Θέλω να αισθάνομαι τόσο κοντά στο να τα γνωρίζω όσο μεγαλώνω από το σχολείο μέσω του κολλεγίου. Όχι, δεν μιλάω για ένα “γέρο”, μιλάω για να γράφω τους φανταστικούς χαρακτήρες, ώστε να αισθάνομαι πραγματικά ότι ξέρω ποιοι είναι και τι είναι. Θέλω κάποιος να κάνει για τους χαρακτήρες Marvel και DC τι έκαναν οι συγγραφείς της τηλεοπτικής σειράς για τους χαρακτήρες τους.

Στη δεκαετία του 1960 ο Stan Lee και τα παιδιά στο Marvel Comics προέρχονταν από τον χαρακτηρισμό υπερήρωα. Πιστεύω πραγματικά ότι ήρθε η ώρα για το Marvel και το DC Comics να επιστρέψουν για να το κάνουμε αυτό. Το υπόβαθρο και η συνέχεια των χαρακτήρων θεωρείται δεδομένο από το συντακτικό προσωπικό και τους συγγραφείς. Υποθέτουν ότι κάθε αναγνώστης, νέος και παλιός, γνωρίζει την ιστορία και την προσωπικότητα των χαρακτήρων. Δεν γνωρίζουν για δύο λόγους, ότι η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται και υπάρχει πολύ μικρή προσωπικότητα στους περισσότερους χαρακτήρες.

Το πράσινο σώμα φανάρι από τον Doug Mahnke

Μην με πάρτε λάθος, δεν λέω ότι κάθε χαρακτήρας στερείται προσωπικότητας, λέω ότι το περισσότερο λείπει. Αυτή είναι η γνώμη μου από την ανάγνωση των βιβλίων που αγοράζω και πληρώνω. Τις περισσότερες φορές υπάρχει πάρα πολύ “πολυσύχναστη δουλειά” που συμβαίνει σε μια ιστορία για να αφήσει πραγματικά οι αναγνώστες να γνωρίσουν τους κύριους παίκτες και τι είναι όλοι. Το μεγαλύτερο μέρος των βιβλίων που σχετίζονται με το πράσινο φανάρι είναι έτσι. Υπάρχουν τόσοι πολλοί χαρακτήρες με τόσο λίγο χρόνο που διατίθενται σε ποιοι είναι και τι είναι. Καταλήγουν ως μια σειρά από χαρακτήρες κοπής μπισκότων που αποφεύγουν ακτίνες ακτίνων και στροβιλίζονται στο διάστημα κάθε θέμα.

X Men

Δεν μιλάω ή ζητώ μια δέσμη των προβλημάτων της ομιλίας. Ζητώ ιστορίες δράσης, όπου κάποιος χρόνος έχει παραμείνει στην άκρη για να αφήσει πραγματικά τους αναγνώστες να γνωρίζουν ποιοι είναι οι χαρακτήρες και γιατί κάνουν αυτό που κάνουν καθώς και λένε τα πράγματα που λένε. Κάποια σημασία πρέπει να τεθεί στα λόγια τους. Ο διάλογος πρέπει να εξηγήσει ποιοι είναι και πού βρίσκονται στα πράγματα. Με βιβλία όπως η σειρά Green Lantern και τα βιβλία που σχετίζονται με το X-Men του Marvel, νομίζω ότι οι συγγραφείς είναι πολύ λεπτές για να κάνουν ό, τι είναι πραγματικά καλοί στο να κάνουν, κάνοντας τους χαρακτήρες ενδιαφέροντα.

Όταν οι φίλοι μου Geoff Johns και Brian Bendis επικεντρώνονται σε μερικά βιβλία, είναι τα καλύτερα στο να δίνουν υπερήρωες ενδιαφέρουσες και δυναμικές προσωπικότητες. Το έργο του Geoff για το JSA δεν είναι τίποτα λιγότερο από το μεγαλείο του βιβλίου. Αυτό που μπορεί να κάνει ο Brian με τους εκδηκητές είναι το ίδιο στο καταπληκτικό μετρητή. Ο Brian μεταφέρει επίσης την άκρη επειδή είναι τόσο καλός στο να κάνει τους χαρακτήρες να ακούγεται τόσο πραγματικός, κάθε λέξη σας δίνει τόσο πολύ. Επίσης, δεν ξεχνά να προσθέσει και κάποιο χιούμορ της πραγματικής ζωής. Αυτό είναι τόσο σημαντικό.

Αλλά, τα απλώστε πάνω από τέσσερα ή πέντε βιβλία και η άκρη του ξυραφιού αρχίζει να παίρνει λίγο θαμπό. Λάβετε υπόψη ότι μερικά από αυτά οφείλονται σε βαριά εκδοτική μικρο-διαχείριση για γεγονότα και μη απαραίτητα crossovers. Πάρα πολύ καλό πράγμα μπορεί να μετατραπεί σε πολύ κακό πράγμα, όπως όλοι είδαμε τα τελευταία χρόνια.

Δεν ξεχωρίζω τον Geoff και τον Brian, τα χρησιμοποιώ μόνο ως ευρύ παράδειγμα. Υπάρχουν πολλοί συγγραφείς εκεί έξω που κάνουν μόνο ένα βιβλίο και ο χαρακτηρισμός θα σας βάλει να κοιμηθείτε γρηγορότερα από το Lunesta με μια πάρα πολλές μπύρες.

Fantastic Four #49

Η ιδέα μου θα ήταν όχι μόνο να αφιερώσω χρόνο για να προσθέσω κάποιο βαθύτερο χαρακτηρισμό σε αυτές τις ιστορίες που οδηγούνται, αλλά ίσως να αφιερώσουμε ένα γεγονός ή μια περιορισμένη σειρά ή μία βολή σε κάθε χαρακτήρα όπου “τους γνωρίζουμε” ξανά. Για μερικούς θα είναι η πρώτη φορά, για άλλους θα είναι μια αναζωπύρωση. Σημειώστε ότι δεν μιλάω για να κάνω μια άλλη ιστορία “προέλευσης”. Μιλώ για μια γραμμή ιστορίας όπου μπορούμε πραγματικά να γνωρίζουμε και πιθανόν να μάθουμε γιατί μας αρέσει η Wonder Woman, ο Captain America, ο Spider-Man ή ο Iron Man. Ως συγγραφέας και πρώην δημιουργικός διευθυντής, ξέρω ότι αυτό μπορεί να γίνει και όλοι θα αποκομίσουν τις ανταμοιβές. Ο Stan Lee έθεσε το σχέδιο πριν από πολλά χρόνια. Πρέπει να σκοντάψουμε αυτά τα σχέδια και να τα καταστήσουμε το θεμέλιο σε ένα ισχυρότερο και πιο ενδιαφέρον σπίτι για τους υπερήρωες μας. Το ίδιο μάθημα πηγαίνει για όσους ξεκινούν τις δικές τους νέες γραμμές χαρακτήρων, είτε πρόκειται για τα βιβλία του New Atlas είτε για τους υπερήρωες Archie.

Θέλω να γνωρίσω τους παλιούς φίλους μου και να κάνω κάποιες νέες στη διαδικασία. Δεν είναι;

Το amigo σου,

Beau Smith

Το Flying Fist Ranch

www.flyingfistranch.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.