Το 2012 Will Eisner Comic Industry Awards Οι υποψήφιοι ανακοίνωσαν

Release Media-Comic-Con International (Comic-Con) είναι υπερήφανη για να ανακοινώσει τις υποψηφιότητες για τα βραβεία Will Eisner Comic Industry 2012. των δικαστών, αντικατοπτρίζουν το ευρύ φάσμα υλικών που δημοσιεύονται σε κόμικς και γραφικές μυθιστορηματικές μορφές σήμερα, από τους ριπές των νηπιαγωγείων και τις μάχες του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι το γυμνάσιο και τη μυθοπλασία.
Η κορυφή της λίστας του 2012 με 6 υποψηφιότητες είναι ο Daredevil του Marvel, με τα Nods for Best Continuing Series, το Best Single Issue, τον Best Writer (Mark Waid), τον Καλύτερο Καλλιτέχνη (Marcos Martin) και την καλύτερη ομάδα Penciller/Inker (δύο υποψηφιότητες: Marcos Martin, και Paolo Rivera/Joe Rivera). Κλείσιμο πίσω με 5 υποψηφιότητες είναι η ιστορία του Jim Henson για την Sand, ένα πρωτότυπο γραφικό μυθιστόρημα ενός μη παραγόμενου σεναρίου, που γράφτηκε από τον Jim Henson και τον Jerry Juhl, προσαρμοσμένο από τον καλλιτέχνη Ramón K. Pérez, που δημοσιεύθηκε από την Archaia. Το βιβλίο είναι έτοιμο για το καλύτερο γραφικό άλμπουμ-New, το καλύτερο penciller/inker, το καλύτερο χρωματισμό, τα καλύτερα γράμματα και το καλύτερο σχέδιο δημοσίευσης.

Τρεις τίτλοι έχουν 3 υποψηφιότητες: Izombie του Vertigo/DC (Best Penciller/Inker και Καλύτερος Καλλιτέχνης για τον Michael Allred, το καλύτερο χρωματισμό για τη Laura Allred) και το Unwrite , και ο Parker του Richard Stark του IDW: The Martini Edition, από τον Darwyn Cooke (καλύτερη ιστορία, το καλύτερο γραφικό άλμπουμ-Reprint, το καλύτερο σχέδιο δημοσίευσης). Δεκαέξι τίτλοι είχαν 2 υποψηφιότητες και οι υπόλοιπες υποψηφιότητες εξαπλώθηκαν σε σχεδόν 100 βιβλία και κόμικς σε 27 κατηγορίες.

Η συμμετοχή της Tale of Sand στην κατηγορία γραφικών άλμπουμ-new είναι φυσαλίδες και γόνδολα από τον γαλλικό γελοιογόνο Renaud Dillies (NBM), τον αυτοκινητόδρομο με βάση το Animation-Industry από τον Mark Kalesniko (Fantagraphics), τον κριτικά αναγνωρισμένο habibi από τον Craig Thompson (Pantheon) από τη νεοφερμένη Sarah Oleksyk (ONI) και την πειραματική ψυχή από τον Ray Fawkes (ONI).

DC και Marvel δεμένα για τις περισσότερες υποψηφιότητες για έναν εκδότη, ο καθένας που έχει 11 υποψηφιότητες συν 2 μοιράζονται. Για το DC, ο Vertigo είχε το μερίδιο του λιονταριού στις υποψηφιότητες, με επικεφαλής τον Izombie και το άγραφο. Εκτός από τα νεύματα Daredevil, ο Marvel είχε 2 υποψηφιότητες για τον Ed Brubaker και τον εγκληματία του Sean Phillips: το τελευταίο από τους αθώους κάτω από το εικονίδιο. Η IDW είχε επίσης 11 υποψηφιότητες, που κυριαρχεί στην καλύτερη συλλογή αρχειοθέτησης, το βιβλίο που σχετίζεται με τα κόμικς και τις κατηγορίες σχεδιασμού δημοσίευσης. Κοντά πίσω με 10 υποψηφιότητες (συν 1 κοινόχρηστο) είναι το Dark Horse, συμπεριλαμβανομένων 2 το καθένα για το Dark Horse Presents, τον Green River Killer του Jeff Jensen και τον Usagi Yojimbo του Stan Sakai. Στη συνέχεια, με 9 (συν 1 κοινόχρηστο) είναι Fantagraphics, συμπεριλαμβανομένων 3 υποψηφιοτήτων στις αρχειακές και διεθνείς κατηγορίες.

Άλλοι εκδότες με πολλαπλές υποψηφιότητες περιλαμβάνουν το πρώτο δευτερόλεπτο και το NBM (6). Abrams Comicarts, Archaia, Drawn & Quarterly, και Oni (5). εικόνα (4 συν 2 κοινόχρηστο). Candlewick (4); και Pantheon (3). Έντεκα εκδότες είχαν 2 υποψηφιότητες: αφηρημένο στούντιο, Action Lab, Archie, Atheneum, Bongo, Boom!, Chronicle, Top Shelf, Πανεπιστήμιο του Mississippi Press, Viz Media και Yen Press. Άλλοι 15 εκδότες έχουν 1 υποψηφιότητα το καθένα.

Παρόλο που οι δικαστές έχουν τιμήσει τη σειρά Superhero Daredevil με τον μεγαλύτερο αριθμό υποψηφιοτήτων, έχουν επιλέξει ένα ευρύ φάσμα έργων από άλλα είδη και μικρότερες πρέσες, συμπεριλαμβανομένων των υποψηφιοτήτων για αρκετούς μη αμερικανικούς δημιουργούς εντός μη διεθνών κατηγοριών. Αυτοί οι δημιουργοί περιλαμβάνουν τους Γάλλους γελοιογράφους Dilles, Émile Bravo, Philippe Coudray, Nix και Sylvain Savoia. Ιάπωνες δημιουργοί Naoki Urasawa και Shiguru Mizuki. Κροατίας καλλιτέχνης Tonci Zonjic; Αργεντινός καλλιτέχνης Eduardo Risso. Ισπανός καλλιτέχνης Marcos Martin. Ιταλοί καλλιτέχνες Francesco Frankavilla και Sara Picelli. Πολωνός συγγραφέας Marzena Sowa. Οι Ιρανοί Αμίρ και Χαλίλ. και πάνω από δώδεκα καναδούς και βρετανούς δημιουργούς.

Ονομάστηκε για τον αναγνωρισμένο δημιουργό κόμικς The Will Eisner, τα βραβεία βρίσκονται στο 24ο έτος τους επισημαίνοντας τις καλύτερες δημοσιεύσεις και δημιουργούς σε κόμικς και γραφικά μυθιστορήματα. Το βραβείο Eisner Awards του 2012 αποτελείται από τον αναθεωρητή Brigid Alverson (γραφικό μυθιστόρημα, CBR, ρομπότ 6), τον λιανοπωλητή Calum Johnston (Strange Adventures, Halifax, Nova Scotia), τον βιβλιοθηκονόμο Jesse Karp (Lrei, Νέα Υόρκη) ), ο ιστορικός κόμικς Benjamin Saunders (Πανεπιστήμιο του Όρεγκον), και το συμβούλιο του σκηνοθέτη Comic-Con Mary Sturhann.

Οι φετινές δικαστές πρόσθεσαν δύο νέες κατηγορίες: την καλύτερη δημοσίευση για τους πρώτους αναγνώστες και το καλύτερο εκπαιδευτικό/ακαδημαϊκό έργο. Έπεσαν επίσης τέσσερις κατηγορίες από το προηγούμενο έτος: Καλύτερη νέα σειρά, καλύτερη προσαρμογή από ένα άλλο μέσο, ​​καλύτερος συγγραφέας/καλλιτέχνης-nonfiction και καλύτερος ζωγράφος/πολυμέσων καλλιτέχνης. Σύμφωνα με τον διαχειριστή της Eisner Awards Jackie Estrada, “Οι δικαστές επέλεξαν να μην έχουν φέτος τις νέες κατηγορίες σειράς και ζωγράφων επειδή δεν βρήκαν αρκετούς υποψηφίους που έφτασαν στο επίπεδο ποιότητας που αναζητούσαν”. Ωστόσο, η Estrada λέει: “Η έκταση και η ποιότητα του υλικού που υποβλήθηκε στις κατηγορίες παιδιών και εφήβων ήταν τόσο υψηλή που THnullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published.